Dragă cititorule, CANCAN.RO ți-a pregătit un test IQ exclusiv pentru genii. Crezi că reușești să descoperi care dintre cele două femei este mama fetiței din imaginea de mai sus? Ai la dispoziție 5 secunde pentru a rezolva provocarea de astăzi. Spor la treabă!
Testul de inteligență de astăzi îți pune la încercare logica, inteligența emoțională și capacitatea de a lua decizii rapide – toate semnalele unei minți ascuțite. Este un test IQ nu doar pentru ceea ce vezi, ci și pentru modul în care gândești.
Provocarea de astăzi poate fi catalogată ca un fel de antrenament pentru mintea ta. Cercetătorii susțin că rezolvarea acestor tipuri de teste IQ pot îmbunătăți memoria, concentrarea și chiar crește viteza de rezolvare a problemelor. Ele activează lobul frontal al creierului – zona responsabilă de luarea deciziilor și de rezolvarea problemelor.
Pentru a rezolva provocarea de astăzi ai la dispoziție doar 5 secunde: cine este adevărata mama a acestei fetițe? Femeia A sau femeia B? Răspunsul este ascuns în detalii și numai cei cu ochi ageri și instincte ascuțite îl vor descoperi imediat.
REZOLVARE: Detaliul cheie aici nu este postura sau expresia celor trei personaje- este culoarea părului. Părul fetiței este la fel cu al Femeii B, ceea ce reprezintă un indiciu că sunt rude. Desigur, nu toți copiii lor arată ca părinții lor, dar în acest test IQ, culoarea părului fost indiciul secret.
Test IQ cu chibrituri exclusiv pentru genii | Corectați 1 – 8 = 77, mutând un singur băț
testele de inteligență sunt instrumente utile pentru evaluarea anumitor aspecte ale capacităților cognitive ale indivizilor. Cu toate acestea, este important să le utilizăm în combinație cu alte evaluări și să fim conștienți de limitările lor, evitând să tragem concluzii definitive doar pe baza scorurilor IQ.
Testele de inteligență nu sunt lipsite de critici. Un studiu amplu a demonstrat că inteligența umană este compusă din cel puțin trei trăsături mentale distincte: memoria pe termen scurt, raționamentul și agilitatea verbală, fiecare fiind gestionată de circuite nervoase separate în creier. Astfel, utilizarea exclusivă a scorurilor IQ pentru a măsura inteligența este considerată o eroare, deoarece nu reflectă complexitatea completă a abilităților cognitive umane